Yogi Banner

Bodite FIT pred sezono

petek, 10 marec 2023

Vsako leto se običajno dvakrat zamislimo nad svojo postavo - preden gremo na plažo in za novo leto, ko je ponavadi čas, za tiste zlajnane novoletne zaobljube, ki se jih potem držimo največje nekje do začetka februarja.

Ampak postava niti ni tako pomembna, kot je pomembno naše zdravje. Pomembno je, da smo v formi, da se dobro počutimo ter da zmanjšamo možnost za poškodbe. Od tod do izvedbe se zdi dolga pot - koliko truda in znoja bo preteklo, koliko vstopnic za telovadnico in lokalni fitness moramo kupiti, kakšno telovadno opremo potrebujemo in kam vse se bomo morali peljati, da bomo našli najboljšo trim stezo? To so pogosta vprašanja, a skoraj na vse lahko odgovorite z - nič/nikamor - v resnici lahko preproste in zelo učinkovite vaje opravimo kar sami doma! Resnično pravilni vprašanji sta torej samo dve:

  • poznate učinkovite vaje?
  • ali boste res opravili te vaje?

V ekipi Yogi vedno mislimo na naše stranke. Razmišljamo o kvaliteti motoristične opreme, o najboljših čeladah, zaščitah za motor in seveda tudi o motoristih. Zato smo se v letošnji sezoni odločili, da tik pred sezono pripravimo še sklop enostavnih vaj, ki jih boste lahko dan za dnem, vzele vam bodo samo nekaj minut, naredi pa jih lahko vsak - zato je vaja vedno prikazana v enostavnejši in zahtevnejši obliki. In če ne zdržite toliko sekund, kot je predlagano, skrajšajte čas za polovico in potem dodajajte po sekundo ali dve na dan. Telo vam bo hvaležno in ko se boste prvič vsedli spet na motor in se varno pripeljali domov, boste opazili, da bo vaše počutje boljše in utrujenost manjša.

vaje za motoriste

Napravite vaje in telo vam bo hvaležno

Vaje smo posneli na video, ki si ga lahko ogledate v neskončno ponovitvah, pripravil pa jih je osebni trener Nejc Pongrac. Gre za sklop povsem enostavnih vaj, ki jih lahko izvajate doma, na travniku, v garaži, v pisarni ali na terasi. Izvajate jih lahko kadarkoli, saj zanje ne potrebujete nikakršnih pripomočkov. Če jih ponovite večkrat na dan, bo seveda učinek večji, pretiravati pa seveda ni potrebno.

 

Če so vam vaje všeč, bomo zelo veseli vašega odziva, kakšnega komentarja ali morda še kakšne dodatne ideje. Pošljete jih lahko tudi svojim prijateljem motoristom, kolesarjem, šoferjem, vrtičkarjem, slikarjem in vsem ostalim prijateljem in sorodnikom, saj gibanje gotovo koristi vsem.