Motoristične čelade, očala

Opis kategorije

Glavni del opreme motorista je poleg motorja seveda motoristična čelada. Nakupu motoristične čelade je treba nameniti veliko pozornosti, saj ta predstavlja veliko več kot le pokrivalo motorista. Z njo namreč zavarujemo svojo glavo, ki v primeru padca običajno utrpi najtežje poškodbe. Pri izbiri in nakupu moramo zato v prvi vrsti razmišljati o dobri zaščiti in varnosti, na drugem mestu pa mora biti udobje in to, da se izbrana motoristična čelada odlično prilega vaši glavi. Enako velja za ostala motoristična oblačila, kot so moto jakne in hlače ter podobno, ki imajo tudi zaščitno funkcijo pred padci in udarci. Pri nakupu torej nikar ne varčujmo, ampak poskrbimo za to, da bo naša moto oprema čim bolj kakovostna, saj se bomo le tako z motorjem lahko vozili varno.

Ne kupujte kar na pamet, dovolite, da vam svetujemo

Moto oprema se danes lahko kupi na različnih mestih in enako velja tudi za čelade za motor. Vendar pa je treba biti pri nakupu pazljiv, saj morajo biti izdelki, ki jih kupimo, tudi ustrezno testirani in imeti različne certifikate, ki potrjujejo njihovo ustreznost in primernost za določen tip motorja. Čelada za skuter je tako primerna za vožnjo s skuterjem in ne z drugimi vrstami motorjev. Poleg tega pa mora biti motoristična čelada čim bolj udobna, nikjer nas ne sme tiščati in na naši glavi ne sme opletati, saj v tem primeru ne nudi primerne zaščite oziroma nam v primeru nesreče ali padca celo odleti iz glave. Dobro prileganje je vsekakor bistvenega pomena, zato mora biti izbrana motoristična čelada ali čelada za skuter primerne velikosti glede na naš obseg glave. Pred nakupom si moramo zato izmeriti obseg ter izbrati model ter velikost, ki nam najbolj ustrezata.

Vsakih 5 let je potrebna menjava po priporočilih proizvajalcev čelad.

Strokovnjaki opozarjajo, da je življenjska doba motoristične čelade le približno 5 let. Po tem času jo je treba zamenjati, saj ne nudi več ustrezne stopnje zaščito oziroma se nanjo ne moremo več 100-procentno zanesti. Prav vsi strokovnjaki zato priporočajo menjavo na vsakih nekaj let, saj le tako lahko poskrbimo za ustrezno zaščito glave v primeru padca z motorjem. V kolikor nam motoristična čelada ali čelada za skuter pade na tla ali se kako drugače poškoduje, jo je prav tako treba nemudoma zamenjati, saj nikoli ne veste, v kakšnem stanju je in ali še lahko ustrezno varuje vašo glavo.

Četudi je motoristična čelada na zunaj videti čisto v redu, lahko pri padcu ali s staranjem materialov pride do različnih mikro poškodb, zaradi katerih je stopnja zaščite zmanjšana. S prostim očesom te mikro poškodbe navadno niso vidne, a stopnja zaščite takšne motoristične čelade je neustrezna, kar se pokaže šele, ko pride do nesreče. Zato je včasih pametno zamenjati tudi na pogled še čisto dobro ohranjeno čelado, predvsem pa je treba biti pazljiv pri nakupu rabljene. Če se le da, kupite novo, saj boste tako največ naredili za svojo varnost.

Kakšne čelade za motor so na voljo?

Pri nas je na voljo raznolika moto oprema, med katero lahko najdete tudi čelade za motor uveljavljenih in priznanih blagovnih znamk, kot so na primer SHOEI, NOLAN, X-LITE, HJC, LS2, NEXO in druge. Na voljo so integralno zaprte, preklopne, modularne, motocross in JET/odprte motoristične čelade. Pri nas najdete tudi ustrezne čelada za skuter, pa tudi otroške čelade za motor, poleg tega pa v naši ponudbi ne spreglejte tudi kakovostnih sončnih očal, ter različnih motocross očal, ki dobro zaščitijo vaše oči in zagotovijo še večje udobje pri vožnji z motorjem. Naša moto trgovina ima zelo široko ponudbo, zato vam v njej ne bo težko najti tistega, kar iščete!

Preberi več Skrij
Filtriraj po izdelkih
Razvrsti
Izberi pogled
Prikazov na stran

Zoži izbor:

Počisti vse
Od: 2,00 € Do: 740,00 €
2 740
Zadnje novice