Stojala za motorje

Opis kategorije

V kategoriji najdete različna stojala za motorje, ki so skorajda nujna, če želite poskrbeti za ustrezno shranjevanje motorja in lažje servisiranje. Primerno izbrano stojalo vam bo namreč močno olajšalo servisiranje, hkrati pa omogočilo tudi zimovanje vašega jeklenega konjička na najbolj ustrezen način. Ni namreč preveč dobro, da so motorji dolgo časa parkirani kar na tleh, sploh če to traja več dolgih mesecev ali celo dalj časa. V kolikor motor toliko časa stoji pri miru, ga je pametno malo dvigniti od tal, saj tako zmanjšamo obrabo gum oziroma pnevmatik. Stojalo za motor je tako res zelo priročna moto oprema oziroma pripomoček, ki ga je v vsakem primeru pametno imeti. Uporablja se namreč tudi za lažjo menjavo pnevmatik na motorju ter za lažje vzdrževanje in mazanje verige ter druga podobna opravila, ki jih boste s pomočjo stojala lahko veliko lažje opravili kar doma. Tako lahko poskrbite za trdno postavitev motorja med shranjevanjem, zimovanjem, popravili ali servisiranjem.

Zaščitite moto pnevmatike pred obrabo!

Stojalo za motor pa ni namenjeno le lažjemu servisiranju motorja, ampak poskrbi tudi za bolj ustrezno zimovanje. V hladnejšem delu leta namreč običajno motorja dalj časa ne uporabljamo, zaradi česar dolgo stoji pri miru. Med tem časom so moto gume oziroma pnevmatike ves čas obremenjene in posledica je lahko tudi deloma spremenjena oblika ter večja obraba. Da se to ne bi zgodilo, poskrbi stojalo za motor. Vanj lahko motor tudi med zimovanjem ali daljšim shranjevanjem v času, ko ga ne nameravamo uporabljati, ustrezno namestimo ter tako zaščitimo pnevmatike pred nepotrebno obrabo.

Stojalo za motor olajša vzdrževanje

Za pritrditev svojega jeklenega konjička na stojalo boste potrebovali ustrezne nastavke oziroma adapterje, ki omogočajo trdno in varno pritrditev v najkrajšem možnem času. Adapterji za stojalo za motor so pri nekaterih modelih že priloženi, lahko pa jih kupite tudi posebej. Nastavki poskrbijo za to, da je motor trdno vpet v stojalo, kar preprečuje, da bi se prevrnil. Zaradi tega tako med shranjevanjem kot med servisiranjem ostane trdno na svojem mestu, tam, kjer ste ga parkirali, hkrati pa je rahlo dvignjen od tal. To vam močno olajša vzdrževanje vitalnih delov motorja, zaradi česar boste veliko lažje poskrbeli za njegovo redno servisiranje kar v domači garaži.

Kakšno stojalo za motor izbrati?

Obstaja več vrst različnih stojal za motorje, med katerimi lahko izbirate. Naš moto shop vam poleg vrhunske moto opreme ponuja tudi različna stojala za kolesa motorja, ki se lahko namestijo na sprednje ali zadnje kolo, pa tudi centralno stojalo za motor in različna dvižna stojala in mize, ki vam zelo poenostavijo menjavo pnevmatik in servisiranje. Pri nakupu bodite pozorni na to, da je stojalo primerno za vaš model in tip motorja ter kako se ga uporablja oziroma kako se nanj pritrdi motor. Pri nekaterih modelih se za to uporablja le adapterje, pri drugih pa še posebne pasove za pritrjevanje. Vsekakor pa je pomemben podatek tudi ta, kakšno nosilnost in druge tehnične lastnosti ima izbrano stojalo za motor.

Poleg tega pa razmislite tudi, s kakšnim namenom ga boste največkrat uporabljali. Če se servisiranja motorja velikokrat lotite kar sami, izberite stojalo za motor, ki omogoča čim bolj enostaven dostop do verige in drugih delov motorja, kar vam bo močno olajšalo vzdrževanje. V primeru, da se mazanja verige in drugih manjših vzdrževalnih del niste lotevali sami prav zaradi tega, ker vam manjka primerna moto oprema v ta namen, pa čim prej naročite ustrezno stojalo za motor!

Če niste popolnoma prepričani, katero stojalo bi bilo najbolj primerno za vas, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali z nasvetom. Vabljeni k ogledu ponudbe na spletu ter k obisku naših poslovalnic, kjer vas čakajo različna stojala za kolesa motorja ter druga prvovrstna moto oprema po nizkih cenah!

 

 

Preberi več Skrij
Filtriraj po izdelkih
Razvrsti
Izberi pogled
Prikazov na stran
Filtriraj po atributih