Yogi Banner

Moto oprema

sreda, 01 januar 2020

Vsak motorist ve, da je poleg samega motorja kakovostna moto oprema bistvena za udobno in varno vožnjo z motorjem. Po eni strani motoristična oprema tako skrbi za udobje, po drugi pa za zaščito motorista in za to, da se ta v primeru nesreče ne poškoduje. Pri tem ni pomembna le kakovostna motoristična čelada, ki zaščiti glavo, temveč tudi druga moto oprema, med katero spadajo motoristična zaščitna oblačila, ledvični pas za motoriste, kakovostna moto obutev oziroma motoristični škornji ter še marsikaj drugega. Poleg tega pa nam na potovanju z motorjem prav pridejo tudi moto kovčki, kamor se lahko pospravi motoristična čelada ali druga prtljaga, pa tudi različna druga moto oprema in dodatki, zaradi katerih bo vožnja z motorjem še večji užitek!

Delovni čas in lokacije naših prodajalen, več info tukaj >>> klik

Katera motoristična oprema je nujna?

Na glavi vsakega motorista mora biti motoristična čelada primerne velikosti, pri čemer nikar ne pozabite na to, da jo je treba menjati vsaj na vsakih 5 let ter z njo ravnati skrajno previdno. Ob vsakem morebitnem udarcu ali padcu na tla se vaša moto čelada lahko poškoduje in svoje funkcije ne opravlja več tako dobro, kot bi bilo treba, kar pomeni, da jo je treba zamenjati. Prav tako pa je pomembno, da ima vaša izbrana motoristična čelada vse ustrezne certifikate, ki dokazujejo, da je bila primerno testirana in da tako nudi ustrezno stopnjo zaščite.

motoristična oprema

Zelo pomembna moto oprema pa so tudi motoristična zaščitna oblačila in motoristična obutev. To je nujna moto oprema, brez katere se motorist ne sme usesti na motor. Ob nakupu motorja je zato nujno dati na stran še nekaj denarja za nakup kakovostne moto jakne s ščitniki za ramena, komolce in hrbet oziroma prsni koš, zraven pa sodijo še ustrezne moto hlače in ledvični pas. Motoristične jakne in motoristične hlače lahko zamenja tudi moto kombinezon, ki nekaterim motoristom bolj ustreza.

Na nogah motorista morajo biti ustrezni motoristični škornji ali druga obutev, ki poskrbi za čim boljšo zaščito gležnjev, saj se ti pri prevračanju motorja zaradi nesreče pogosto poškodujejo, na glavi pa seveda ne sme manjkati motoristična čelada, ne glede na to, kakšen motor vozite. Pri motocrossu boste seveda nakupu in izbiri zaščitne opreme posvetili še nekoliko več pozornosti, vendar ne pozabite, da tudi na cesti nesreča nikoli ne počiva in da pred njo niste nikoli dovolj dobro zaščiteni. Ko enkrat kupite vso zaščitno opremo, pa je čas, da poskrbite še za dodatke, ki bodo poskrbeli za to, da bo vožnja z motorjem ne le varna, ampak tudi čim bolj prijetna.

Dodatna oprema za motor

Naša spletna moto trgovina vam poleg nujne zaščitne opreme za motor ponuja še številne druge izdelke, kot so motoristični kovčki, torbe, navigacijske naprave, motoristična očala in spodnje perilo, oprema za kampiranje in še marsikaj drugega. Na voljo je številna motoristična oprema priznanih proizvajalcev, med katero lahko izbirate. Vsak motorist pa sam zase ve, katera dodatna moto oprema mu olajša vožnjo in katere na motorju sploh ne pogreša. Zagotovo pa boste takoj, ko vas bo enkrat na motorju dobila nevihta, pogrešali kakovostna in nepremočljiva dežna oblačila, ki spadajo kar pod nujno opremo.

Na motorju je namreč tudi zaščita pred dežjem bistvenega pomena, saj je vreme spremenljivo in nikoli ne morete z gotovostjo trditi, da vas na poti ne bo kje dobila tudi nevihta. To velja še posebej v primeru, če se odpravljate na daljše potovanje. V tem primeru so nujni tudi različni motoristični kovčki in torbe z ustreznim zaklepanjem ter še številni drugi dodatki in moto oprema, ki vam lahko na poti pride še kako prav. Naša moto trgovina vam ponuja široko ponudbo različnih izdelkov po ugodnih cenah, ki poskrbijo za to, da boste na motorju vedno prvovrstno opremljeni, čeprav vam za to ne bo treba odšteti preveč denarja!

Moto oprema SI

Našo prvo trgovino smo odprli v Velenju. Najdete nas na naslednji lokaciji:

PE VELENJE, Vinska Gora
Prelska 21B, 3320 Velenje

Moto oprema Ljubljana

Naša nova trgovina je odprta sedaj tudi v BTC Ljubljana na naslednjem naslovu:

PE LJUBLJANA, BTC City, dvorana 9 (poleg centra BAUER)
Trg mladih 8, 1000 Ljubljana