Motoristična obutev

Opis kategorije

Motoristična obutev je za zaščito stopal motorista zelo pomembna, zato jo je treba pozorno izbrati. Z njo zaščitimo stopala in gležnje pred poškodbami ter tako poskrbimo za večjo varnost na motorju. Kakovostna motoristična obutev, pa naj si bodo to motoristični škornji ali čevlji, mora biti zato robustna, ojačana in narejena iz trpežnih materialov ter imeti nedrseč podplat in druge lastnosti, ki poskrbijo za ustrezno zaščito. V naši ponudbi so na razpolago številni motoristični škornji in čevlji različnih vrst in tipov ter tudi različna obutev za prosti čas v motorističnem stilu. Oglejte si ponudbo in si izberite motoristične čevlje ali škornje, ki vam najbolj ugajajo!

Motoristični čevlji in škornji

Izbirate lahko med različnimi tipi obutve, kot so športni – racing motoristični škornji, potovalni - touring motoristični škornji, čoper motoristična obutev, motocross škornji, na voljo pa je tudi lepa in privlačna obutev za prosti čas, ki vas bo navdušila z udobjem in modnim videzom. Še posebej pa so zanimivi motoristični čevlji, ki na videz izgledajo kot modni čevelj za prosti čas, v resnici pa ima v notranjosti ustrezno ojačitev za gleženj, ergonomski vložek ter podplat iz nedrseče gume, zaradi česar je primerna tudi za vožnje z motorjem po mestu ali na krajših razdaljah.

Ne glede na to, kateri motoristični škornji ali čevlji bodo na koncu vaša izbira, bodite pozorni na to, kakšno stopnjo zaščite nudijo. Tako bodo vaša stopala in gležnji varni pred morebitnimi poškodbami, do katerih lahko pride v primeru nesreče ali padca. Ob tem pa ne pozabite, da za varnost na motorju ne poskrbijo le moto škornji, ampak tudi preostala zaščitna moto oprema, med katero so na prvem mestu zagotovo motoristične čelade in ustrezni ščitniki pod oblačili. Seveda pa k dobri varnosti pripomorejo tudi moto gume ustrezne kvalitete in ostali moto deli, ki poskrbijo za dober nadzor nad motorjem in za njegovo odlično delovanje.

Motoristični škornji nudijo odlično zaščito

Ko kupujete motoristično obutev, kot so moto škornji ali čevlji, morate po eni strani gledati na udobje, po drugi strani pa na čim boljšo zaščito vaših nog. Za udobje poskrbijo mehki materiali in notranje oblazinjenje ter anatomsko oblikovanje. Nekateri motoristični škornji omogočajo tudi nastavitev širine v mečih ter tako še boljše prileganje. Poleg tega pa je pomembno še ustrezno prezračevanje in vodoodpornost, ki poskrbi za udobje tudi v deževnih dneh. Proizvajalci se trudijo, da bi bili motoristični škornji kar se da udobni ter bi hkrati omogočali tudi ustrezno zaščito. Za to poskrbijo zaščitne pete in kapice, ki jih pri nekaterih modelih dobite poleg obutve, možno pa jih je kupiti tudi posebej.

Motoristični škornji so večinoma izdelani iz mehkega usnja ali različnih sodobnih tekstilnih materialov, ki so običajno tudi vodooporni, ter imajo posebej zaščiten del gležnja in golenice. S tem se prepreči večje poškodbe ob padcu, poleg tega pa imajo motoristični škornji tudi kakovosten nedrseč podplat, ki omogoča dober oprijem in preprečuje, da bi nam noga med vožnjo nenadzorovano zdrsnila. Še posebej visoko stopnjo zaščite pa nudijo škornji za motocross, ki so višji in še močneje ojačani ter opremljeni s posebnimi dodatnimi plastičnimi ščitniki.

Odlična motoristična obutev za vsakogar

Vsi motoristični škornji in čevlji v naši spletni trgovini Yogi.si so na voljo v različnih velikostih, na naši spletni strani pa najdete tudi podrobna navodila za določanje ustrezne velikosti. Tako boste še lažje izbrali primerno obutev zase. Pri vsakem izdelku je napisano tudi, katere številke so na zalogi in v katerih poslovalnicah vas čakajo izbrani motoristični škornji, če bi jih želeli pomeriti tudi v živo. Tako lahko preverite, kako se vam prilegajo in kako udobni so. Pri izbiri vam tudi svetujemo in vam pomagamo izbrati pravi tip obutve, ki vam bo še polepšala vašo vožnjo z motorjem!

 

 

Preberi več Skrij
Filtriraj po izdelkih
Razvrsti
Izberi pogled
Prikazov na stran

Zoži izbor:

Počisti vse
Od: 11,00 € Do: 255,00 €
11 255
Zadnje novice