Yogi Banner

Kaj je Membrana Solto-TEX?

sreda, 10 maj 2023

Membrana Solto-TEX je vrsta nepremočljive in zračne membrane, ki se običajno uporablja pri izdelavi zunanjih in športnih oblačil.

Izdelana je iz tanke plasti poliuretana in je na tekstilno tkanino laminirana. Takšna konstrukcija omogoča, da je membrana Solto-TEX hkrati vodoodporna, odporna na veter in še zračna. Preprečuje vdiranje vode in vetra skozi tkanino, a hkrati še vedno omogoča uhajanje vodne pare. To pripomore k temu, da uporabnik med telesno aktivnostjo ostane suh in mu je v oblačilih udobno.

Hkrati pa je znana tudi po svoji vzdržljivosti in fleksibilnosti. Zato je Membrana Solto-TEX idealna za uporabo pri številnih aktivnostih na prostem, med katere zagotovo sodijo pri nas izjemno priljubljeno planinarjenje, pohodništvo, kolesarjenje in smučanje. Ta membrana se običajno uporablja v kombinaciji z drugimi tkaninami in izolacijskimi materiali. S tem se ustvarijo visoko zmogljiva zunanja oblačila, ki nudijo zaščito pred vrsto različnih vremenskih razmer v katerih se boste znašli na terenu.

Tudi v naši ponudbi lahko poiščete veliko izdelkov z membrano Solto-TEX in mnoge od njih vam dostavimo brezplačno!

Zakaj je membrana Solto-TEX tako pribljubljena?

Priljubljena je kot izbira za zunanjo uporabo ter športna oblačila, saj ponuja zares številne prednosti pred drugimi podobnimi izdelki na trgu. Če jih naštejemo le nekaj:

Vodoodporna

Membrana Solto-TEX je izjemno vodoodporna, kar pomeni, da vas lahko ohrani suhe celo v močnem dežju ali med sneženjem. Ravno zato je zagotovo idealna izbira za aktivnosti na prostem, kot so planinarjenje, pohodništvo, kolesarjenje, motociklizem, kampiranje in smučanje, saj je pri vseh naštetih dejavnostih ohranjanje suhega telesa ključnega pomena za vaše zdravje.

Dihanje - zračnost

Kljub temu, da je membrana Solto-TEX zelo vodoodporna, je tudi zračna, kar pomeni, da omogoča uhajanje vodne pare iz notranjosti oblačila. To pa pomaga uravnavati telesno temperaturo osebe in hkrati preprečuje, da bi vam med telesno aktivnostjo postalo prevroče oziroma, da bi bili prepoteni.

Vzdržljivost

Membrana Solto-TEX je znana po svoji izjemni vzdržljivosti in tudi dolgotrajnosti. Prenese lahko dolgoročno redno uporabo tudi v zahtevnih zunanjih okoljih.

Vsestranskost

Ta moderna membrana je sicer zelo vsestranska. Uporablja se lahko v zares številnih oblačilih, ki jih nosimo na prostem in sicer od jaken in hlač do rokavic in kap, zaradi česar je tako popularna izbira za navdušence na prostem in seveda za amaterske in vrhunske športnike.

Solto-TEX membrana na splošno velja za visoko zmogljiv material, ki uporabniku nudi vrhunsko vodoodpornost in zračnost, hkrati pa je vzdržljiva. Če potrebujete zanesljivo zaščito pred vremenskimi vplivi, bo za vas zagotovo odlična izbira.